Un proiect al Asociației SRITA

Despre Noi

Programul “Ghidul României” prezentat prin pagina web www.visitromania.info.ro este o inițiativă a Asociației Srita, care s-a născut din respectul față de cultură, patrimoniul cultural și din iubirea naturii. Suntem o echipă de voluntari implicați în acest program pentru că noi credem că aceste valori, care sunt reprezentate de comorile bogate culturale și ale naturii din România, trebuie cunoscute şi împărtăşite. De obicei, aceste valori sunt ignorate, ori nu sunt destul de bine cunoscute, ori dacă sunt cunoscute, există tendința de a fi tratate ca şi ceva firesc. De exemplu știați că Transilvania se poate mândri cu cel mai mare lac heliotermic din lume? Am fi gândit că există un județ, unde sunt reprezentate treisprezece minorități naționale, ale căror valoare culturală își pune amprenta pe imaginea oraşului, satelor? Puteţi să daţi un exemplu de o localitate unde se regăsesc monumente istorice române, maghiare, săsești, armenești și evreiești toate la un loc?

În afară de prezentarea acestori valori credem în turismul durabil și în dezvoltare rurală. Depinde de noi toți dacă aceste comori fragile vor fi accesibile pentru generațiile viitoare sau nu. Depinde și de noi, dacă speciile florei și faunei protejate sunt într-adevăr protejate, și de asemenea depinde de noi dacă valorile culturale vor fi menținute sau nu. Fotografiile apărute pe pagina web reflectă traseele străbătute, comorile vizitate de noi. Aceste activități servesc la cunoașterea mai buna a Transilvaniei și României, la îndrumarea turiștilor, dar și la facilitarea turismului durabil și a dezvoltării rurale.

O astfel de pagină nu poate fi terminată niciodată. Mereu descoperim locaţii noi, fotografiem specii sau facem drumeţii noi care merită prezentate. Din acest motiv locuri noi de vizitat vor apărea săptămânal pe pagină. Dacă doriți să contribuiți la activitatea noastră puteți face acest lucru în mai multe moduri: puteți împărtăși cu noi descrieri, fotografii, puteți atrage atenția asupra unor valori descoperite de Dumneavoastră, puteţi traduce, sau vă puteți alătura echipei noastre formată inclusiv din voluntari.